Επιστήμη για την ΠοιότηταΟι Υπηρεσίες Μας

Στο εργαστήριό μας, προσφέρουμε μια ευρεία γκάμα εξειδικευμένων αναλύσεων για την αξιολόγηση της ποιότητας και της ασφάλειας των προϊόντων σας. Διαθέτουμε σύγχρονο εξοπλισμό και έμπειρους επιστήμονες για να εξασφαλίσουμε την ακρίβεια και αξιοπιστία των αποτελεσμάτων μας, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

ΕλαιόλαδοΑναλύσεις Ποιότητας Ελαιόλαδου

Απόδοση Ποιότητας. Επιστημονικά Τεκμηριωμένη.

Στο εργαστήριό μας πραγματοποιούμε πλήρες φάσμα αναλύσεων για την αξιολόγηση της ποιότητας του ελαιολάδου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Ευρωπαϊκού Κανονισμού.

Βασικές Αναλύσεις Ποιότητας (σύμφωνα με τον Κανονισμό ΕΚ)
  • Οξύτητα

  • Υπεροξειδικός αριθμός

  • Κ232 / Κ270 / ΔΚ (φασματοφωτομετρικές τιμές)

  • Στερολική σύσταση και ερυθροδιόλες

  • Αλκυλεστέρες

  • Φαινολικές ενώσεις

  • Ανίχνευση ξένων ελαίων / αυθεντικότητα

Οι αναλύσεις αυτές είναι απαραίτητες για:

  • Καθορισμό της κατηγορίας ελαιολάδου (εξαιρετικό παρθένο, παρθένο, λαμπάντε)

  • Εμπορική διάθεση στην Ε.Ε. και εξαγωγές

  • Συμμόρφωση με τα πιστοποιητικά ΠΟΠ / ΠΓΕ

Ανάλυση Πολυφαινολικού Προφίλ

Προσφέρουμε επίσης εξειδικευμένη ανάλυση πολυφαινολών, η οποία:

  • Αξιολογεί τη βιοδραστικότητα και αντιοξειδωτική ικανότητα του ελαιολάδου

  • Τεκμηριώνει την υγεία-προστατευτική δράση σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 432/2012

  • Ενισχύει το branding και τη διατροφική αξία του προϊόντος στην εγχώρια και διεθνή αγορά

https://i0.wp.com/alimentolab.gr/wp-content/uploads/2025/05/IMG_2081-1-1-scaled.jpg?fit=1920%2C2560&ssl=1
https://i0.wp.com/alimentolab.gr/wp-content/uploads/2025/05/IMG_2067-scaled.jpg?fit=1920%2C2560&ssl=1

Φυτοπροστατευτικές ΟυσίεςΈλεγχος Υπολειμμάτων Φυτοπροστατευτικών Ουσιών

Έλεγχος Υπολειμμάτων για Προϊόντα που Ξεχωρίζουν

Το εργαστήριό μας προσφέρει εξειδικευμένες αναλύσεις για φυτοπροστατευτικά υπολείμματα σε:

  • Ελαιόλαδο

  • Βρώσιμες ελιές

  • Μέλι

Πλήρης Συμμόρφωση με Ευρωπαϊκή Νομοθεσία

Οι έλεγχοι γίνονται σύμφωνα με τους επιτρεπόμενους MRLs (Maximum Residue Limits) της Ε.Ε., καλύπτοντας τις ανάγκες για:

  • Πιστοποίηση προϊόντων

  • Εξαγωγές & branding

  • Κατοχύρωση αγροτικών πρακτικών

Ευελιξία με Πακέτα Ανάλυσης

Διατίθενται πακέτα ανάλογα με τον αριθμό των δραστικών ουσιών, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε παραγωγού ή εξαγωγέα.

ΝερόΑναλύσεις Ποιότητας Νερού

Αναλύσεις Νερού για Πισίνες, Γεωτρήσεις & Καθημερινή Χρήση

Το εργαστήριό μας προσφέρει πιστοποιημένες αναλύσεις νερού για κάθε χρήση:
από γεωτρήσεις και πόσιμο νερό, έως νερό πισίνας και αρδευτικά δίκτυα.

Τι εξετάζουμε:
  • Φυσικοχημικά χαρακτηριστικά
    (pH, αγωγιμότητα, σκληρότητα, νιτρικά, χλώριο, κ.ά.)

  • Μικροβιολογικές παραμέτρους
    (E. coli, κολοβακτηριοειδή, εντερόκοκκοι, ψευδομονάδες)

Ιδανικό για:
  • Ιδιωτικές & επαγγελματικές πισίνες

  • Γεωτρήσεις & ύδρευση κατοικιών

  • Επιχειρήσεις στον τουρισμό και την εστίαση

  • Αγροτικές καλλιέργειες & αρδευτικά συστήματα

Πλήρως τεκμηριωμένα αποτελέσματα

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΕΦΕΤ, της κείμενης νομοθεσίας και των ευρωπαϊκών προτύπων.

https://i0.wp.com/alimentolab.gr/wp-content/uploads/2025/05/IMG_2078-1-scaled.jpg?fit=2360%2C2560&ssl=1
https://i0.wp.com/alimentolab.gr/wp-content/uploads/2025/05/IMG_2054-scaled.jpg?fit=1920%2C2560&ssl=1

ΓάλαΑναλύσεις Ποιότητας Γάλακτος & Έλεγχος Αντιβιοτικών

Πιστοποιημένα αποτελέσματα για παραγωγούς, μονάδες και συνεταιρισμούς γαλακτοκομικών.

Η ποιότητα του γάλακτος είναι θεμέλιο για την ασφάλεια και τη φήμη κάθε γαλακτοκομικής επιχείρησης, παραγωγού ή μονάδας μεταποίησης. Στο εργαστήριό μας, παρέχουμε εξειδικευμένες μικροβιολογικές και φυσικοχημικές αναλύσεις γάλακτος, καθώς και ανίχνευση υπολειμμάτων αντιβιοτικών, εξασφαλίζοντας ότι το προϊόν είναι καθαρό, ασφαλές και εμπορικά έτοιμο.

Τι περιλαμβάνει:
  • Φυσικοχημική ανάλυση (pH, πυκνότητα, πρωτεΐνες, λιπαρά, αγωγιμότητα)

  • Μικροβιολογικός έλεγχος (ολικά βακτήρια, κολοβακτηριοειδή, σταφυλόκοκκοι, κ.ά.)

  • Ανίχνευση υπολειμμάτων αντιβιοτικών (ταχεία και αξιόπιστη μέθοδος)

Κατάλληλο για:
  • Παραγωγούς & κτηνοτρόφους

  • Γαλακτοκομικές μονάδες

  • Συνεταιρισμούς & επιχειρήσεις τυροκομίας

  • Οργανισμούς πιστοποίησης & ελέγχου τροφίμων